Vänga Kvarncafé & Bageri söker en bagare till säsongen 2020!

Vilka är vi?

Vänga Kvarncafé & Bageri är en besöksverksamhet med café och hantverksbageri. Det ligger i en fantastisk naturskön och lantlig miljö intill Säveån i Vänga norr om Borås. Café- och bageriverksamheten ligger i samma hus som kvarnen, som varit aktiv sedan mitten på 1800-talet. Kvarnen är ett levande arbetslivsmusem och här mals det KRAV-märkta mjöl som vi sedan förädlar i bageriet.

I oktober 2019 deltog vi i SM i Mathantverk och kom hem med 3 silvermedaljer och 1 bronsmedalj!

Vi bakar surdegsbröd på hantverksmässigt sätt med högkvalitativa och hållbart producerade råvaror och kulturspannmål. Vi bakar även vetebröd, kakor, knäcke och all den fika som säljs i caféet från grunden. Vi säljer även våra produkter på REKO-ringar och ibland på utvalda marknader. Vi försöker jobba i säsong och välja KRAV/Eko, samt att handla från lokala, småskaliga livsmedelsproducenter.

Fokus ligger på sommarsäsong, då det ofta är intensivt med många besökare och ett högt tempo. Under juni, juli och augusti har vi öppet 6 dagar i veckan, övrig tid på året endast helgerna.

Vem är du?

Du har en bageriutbildning eller motsvarande erfarenhet av brödbakning i en bageriverksamhet. Du är driven, intresserad och flexibel. Du är noga med att hålla hög kvalitet och har respekt för råvarorna.

Du är serviceinriktad och tycker om människor. Här är det också viktigt med positiv attityd och en stor glädje och passion för ditt yrke. Vi har en öppen verksamhet med nära kundkontakt, så du kommer precis som oss att vara ambassadör och representant för verksamheten.

Du talar svenska och engelska obehindrat. Kan du fler språk är det ju bara härligt! Vi har en del långväga gäster, särskilt under sommaren. Du jobbar bra både självständigt och i team. Vi är ett litet men härligt gäng, så vi jobbar tätt ihop.

Vad erbjuder vi?

En 50-100% tjänst, beroende på vad vi kommer överens om. Jobb från början av april till i höst med möjlighet till förlängning.

Tjänsten omfattar främst arbete med surdegsbröd i bageriet med degkörning, uppslagning och avbakning i stenugn.

Även produktion av kaffebröd, småkakor och andra bakverk. Det är en stor fördel om man tycker det är roligt att rotera i alla verksamhetens delar vid behov. Som att hjälpa till i caféet, ta kassan, köra lite disk mm. Är du en fena i köket är det bara ett plus. Vi utvecklar hela tiden verksamheten och vill gärna ha med dig på den resan!

Maila din ansökan till jobb@vangakvarn.se

Vänliga hälsningar

Malin och Oskar