VÅRT BAGERI

HJÄRTAT I VERKSAMHETEN

I bageriet, som byggdes 2019 och numera är hjärtat i verksamheten, bakar vi surdegsbröd, bullar och ett rejält utbud med fika som serveras i vårt café och säljs i vårt bageri. Vi gör även egen marmelad, chutney och annat gott som även passar att ge bort som present.
Allt bakas i stenugn och vi använder närproducerade, ekologiska och säsongsanpassade råvaror så långt som det är möjligt.
Runt knuten ligger Vänga kvarn, den enda kvarn i Sjuhärad som fortfarande är aktiv.
Där mals det finaste av KRAV-mjöl som sedan används i vårt bageri.

Läs mer om mjölet här

Bageriets öppettider:

Torsdag-Söndag 8.30-17
Gäller till 23/12

Från vårt bageri förser vi serveringen med allt som serveras där, men har också försäljning av surdegsbröd, bullar och annat gott att ta med hem.

Vårt utbud är oftast klassiskt. Vi bakar det vi själva tycker om och använder oss av riktigt bra råvaror. Då brukar det bli bra.

om allergier

Alla våra ordinarie bröd är laktosfria och de flesta är vegansk (beroende på om du äter honung)
Alla bröd kan innehålla spår av nötter och frön eftersom vi hanterar dessa i bageriet.

EXEMPEL PÅ BRÖD SOM BAKAS

Sesam

Kvarnens ljusa med vallmo

Aprikos & Hasselnöt

Valnöt

Blandade surdegsfrallor

Dinkel & Honung

Kvarnens ljusa

Dansk råg

Rostade fröer